75-годишна пенсионерка от Смолян за трети път дарява пари за бедстващите от наводненията

Необичайно дарение на 17 годишна лека кола пък предложил друг смолянчанин


75-годишна пенсионерка от Смолян за трети път дари сумата от 50.00 лв. на бедстващите от наводненията. Това съобщи Мария Делева, директор на БЧК – Смолян. Жената три пъти за последните два месеца посещавала офиса на БЧК в Смолян, за да остави дарение от 50лв.за хората в нужда.

Аз имам покрив, чувствам се комфортно, а има хора, които нямат това на този етап” , споделила възрастната родопчанка, заделяла парите от скромната си пенсия.

В офиса на БЧК в Смолян пристигат много дарители, които не искат имената им да бъдат публично обявени. Имали са също заявка и от доброволец, който е заминал за Мизия, за да помага на пострадалите. С помощи за бедстващите са се включили и много организации. Съюзът на стоматолозите са дали своя дарителски принос, а съюзът на инвалидите има готовност да помогне с одеала, юргани и дюшеци. Много хора имат желание да помогнат с дрехи, но на този етап такава необходимост не е заявена. Делева допълни, че банковата сметка на БЧК е отворена за всички, които искат да помогнат, а на сайта на БЧК се публикуват постоянно имената на дарителите. В секретариата на БЧК – Смолян е получено и благодарствено писмо, което председателят на областната организация и директора на секретариата на БЧК в Смолян поиска да стане публично достояние на хората стигне до обществеността на в Смолян и областта.

В писмото се изказва благодарност от името на пострадалите към всички дарители, които се включиха в кампанията за набиране на средства в помощ на пострадалите от стихийното бедствие на 20-ти юни 2014г.

„Вашите служители, доброволци и съграждани изразиха съпричастност и състрадателност към бедстващите хора в Добрич. В тези тежки дни за нас беше много важна приятелската подкрепа, а с даренията от Смолянска област бяха подпомогнати нуждаещите се хора в град Добрич.”, се казва в писмото от БЧК Добрич.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини