Село отказа да гласува

Избирателите от монтанското село Долни Цибър, в което живеят предимно роми, отказаха да участва в изборите за Народно събрание. Нито един човек от селото не пусна бюлетина в урните. Заплахата за бойкот на изборите става факт, след като охранители на земеделските масиви биха и стреляха по местни жители заради подозрения, че крадат царевица от нивите. "Хората са отчаяни и разгневени. От години в селото няма никаква работа, цели семейства бягат по чужбина да търсят хляб, а сега и ни бият и никой не ни защитава!", коментира кметът Камен Димитров. Местните твърдят, че гардовете гърмели по тях без причина, никой от тримата ранени не е крал. В болницата в Лом пък отказали да им издадат медицински свидетелства, за да съдят стрелците. В петък вечерта цялото село се събрало на площада и решило никой да не гласува. Сутринта в неделя в двете секции в училището бюлетини пуснали само членове на комисиите, които са от общинския град Вълчедръм. Долни Цибър е най-голямото село в района с 1280 избиратели.

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Супер много добре...всички земеделци да обстрелват вредния дивеч и никой да не гласува от тях.най добре ги причаквайте до урните.
  • 2
    32
    321
    17 0
    08:32, 6 окт 2014
    и какво сега, да седнем да плачем че дпс загбило 1200 гласа ли.
    то ако си седят по къщите мирно, никой няма да тръгне да ги стреля.
    на циганите все другите им виновни, вечно са онеправдани и им нарушават правата
    А НИЕ ДЕТО ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ КАКВО ДА КАЖЕМ - КЪДЕ СА НАШИТЕ ПРАВА ?
  • 3
    As
    asanko
    3 -1
    14:22, 6 окт 2014
    Никой не пита,защо от болницата не издават медицинско,при положение,че раните са огнестрелни???Каруцата с тези момчета е спряна на шосето,стреляно е и по кмета!!!Това е селото в което лекар,учители,кмет,са,,,ц*****!!!Хората там които са завършили само 8-ми клас са много малко,всички останали са с средно и висше образование,много от тях са с години на гурбет в чужбина,но кой го интересува това,достатъчно е да се каже,,,*******!!!Ако беше станало обратното,щеше да има хорово "виене на вълци срещу луната"!!!Тези ц***** си плащат сметките,но и те са подставени под "общият знаменател" и това е видно от коментарите ви,проумейте го,,,има и други ц*****,както и други българи!!!
Последни новини