Пампорово бележи 18% ръст на ранни записвания за новия зимен сезон

Шефът на "Пампорово"АД Мариян Беляков:Ранните записвания за зимния сезон вървят изненадващо добре, на фона на кризата в Европа

Пампорово бележи с ръст в ранните записвания за предстоящия зимен сезон спрямо миналата година, въпреки кризата на европейския туристически пазар и масовите фалити на големи туроператори в Русия.

„Предстои един изключително непредсказуем сезон поради разместването на пластовете в туроператорските среди в европейски мащаб, огромният ефект който кризата в Русия и Украйна оказва върху фирмите и различните пазари. На този фон ранните записвания вървят изненадващо добре, имаме ръст от 17-18% , макар че на този етап не можем да прогнозираме точно какво и как ще се случи“, обяви изпълнителният директор на „Пампорово“АД Мариян Беляков днес, при откриването на туристическа борса " Планините на България-гостоприемство в 4 сезона" в курорта .

Не се планират промени в основните цени на услугите, дневните лифткарти остават 53 лв. , въпреки увеличението на тока.

Ако обаче от 1 януари следващата година има ново увеличение на цените на тока, вероятно ще има и нови цени на туристическите услуги.

Като успех от дружеството отчитат и връщането на чартърната програма на големия британски туроператор „Кристъл“, която беше спряна през 2012г. „Това ще доведе до раздвижване на този пазар, който през последните години изпитваше затруднуния“, прогнозира Беляков и обеща, че родопският курорт отново първи ще открие новия зимен сезон.

За терта поред година се очакв още по-силна мобилизация на Балканските пазари-Сърбия,Гърция, Румъния, Турция и дори Маденония.

Турският пазар бележи голямо движение и се очертава като най-добре разитият пазар след българския, като тази година са сключени няколко нови договора с нови партньори, а прогнозите сочат 15% турски туристи в Пампорово, на фона на 7-те хиляди от миналата година.

Зам-министърът на икономиката Бранимир Ботев допълни, че турският пазар е генериращ и на фона на ръст от 61% в национален мащаб за  миналата година, Пампорово е бил рекордьор.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини