Стартира полицейска акция "Зима", спад на ранените по пътищата в Смолянско

 От вчера- 3 ноември до 30 ноември 2014 г. включително, в област Смолян, както и в цялата страна, се организира традиционната акция „Зима“. Целта е да се ограничат предпоставките за тежки ПТП през есенно-зимния период на 2014 – 2015 г. с рисковите групи участници в движението - водачите и пешеходците. В рамките на полицейската акция ще се провеждат две кампании „Безопасно шофиране през зимата“, насочена към водачите на пътни превозни средства и кампания „Водачи и пешеходци за толерантност на пътя“, насочена към пешеходците. През зимния сезон се увеличават произшествията, не само заради превишена скорост, а и заради подценяване от страна на шофьорите на зимната подготовка на автомобилите.

Според данни на сектор “Пътна полиция” – Смолян през първите 9 месеца на 2014 г. са регистрирани 56 тежки ПТП, при които са загинали 3 и са ранени 65. В сравнение със същия период на 2013 г. тежките ПТП са с 10 по-малко, загиналите са с 1 по-малко и с 26 също по-малко са ранените. От януари тази година до края на септеври, за нарушения са санкционирани 9 пешеходци.

През предходния есенно-зимен период (01.12.2013 г. - 30.03.2014 г.) на територията на област Смолян са възникнали общо 182 пътнотранспортни произшествия. От тях тежки са били 23 ПТП с 23 ранени участници в движението, от които 14 са пешеходци. Убити са двама пешеходци в тежките ПТП и 12 са ранените. От тях 6 са тежко ранени и 6 са леко ранени. 

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини