Инж.Кръстанов символично предаде ключа на властта на новия губернатор Недялко Славов

Днес инж. Димитър Кръстанов символично връчи ключа на държавната власт в региона на новия областен управител на Смолян Недялко Славов. За церемонията в сградата на областната администрация се събраха депутатите от БСП Дора Янкова, от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и от АБВ Петър Кадиев. Единстевно народният представител от ДПС Мустафа Карадайъ не присъства на церемонията. В присъствието на кметове от областта и служители на Областната управа, както и представители на медиите, новият губернатор официално вспъти в длъжност.

„Много ми се иска този ключ да има още едно символично значение, да бъде ключ към сърцата на родопчани в името и за благото на които трябва да работим всички ние. На добър час!”, каза инж. Димитър Кръстанов при предаването на властта.

„Гледаме единствено и само напред без да пилеем енергия в реваншизъм. Търсим общите каузи, обединяваме усилията си в постигане на целите и приоритетите, които са важни за нашия регион”, заяви Недялко Славов. Той подчерта, че негова основна задача като областен управител, ще бъде решаване на проблемите на Смолянска област.

В управленската програма на правителството е залегнало създаването на специална Инвестиционна програма за изостанали, слабо населени, планински и гранични райони, какавъто са Родопите и Славов заяви , че ще разчита на тази основа да се реализират проекти и инициативи за по-сериозно социално-икономическо развитие на региона. Новият губернатор обяви още, че залага на открито и прозрачно управление, с достойно отношение и добър диалог с институциите, медиите, и гражданското общество.

Накрая областният управител благодари на инж. Димитър Кръстанов за неговото коректно държавническо поведение и за това, че съвместно са успели да осигурят приемственост, която да не позволи смяната на областния управител да се отрази на текущите задачи, които предстоят за изпълнение.

От своя страна инж. Кръстанов представи акценти от свършеното през неговия мандат.Особено задоволство инж Кръстанов изрази от постигнатите резултати по отношение на няколко реализирани пътни обекти, както и включването на път ІІ-86 в разширената Трансевропейска транзитна мрежа.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини