Заместниците на новия областен управител Недялко Славов са медийни шефове

Зарко Маринов и Андреан Петров са новите заместници на губернатора от ГЕРБ Недялко Славов и сменят на постовете Емил Хумчев и Бейхан Дуран. Те бяха заместници на инж. Кръстанов, който сдаде властта на 1 декември.

Петдесетгодишният Зарко Маринов е собственик и главен редактор на регионалния вестник „Отзвук”. Като председател на ДСБ-Смолян той е издигнат от Реформаторският блок.

Човек на ГЕРБ е другият заместник на губернатора-51 годишният актьор Адриан Петров е бивш шеф на „Радио 1” и собственик на информационен сайт в родопския град.

След като стана директор на фолклорен ансамбъл „Родопа”, Петров прехвърли фирмата на съпругата си. Той е и мениджър на сградата на РДТ в Смолян.

Любопитно съвпадение, освен професионалното поприще, че и двамата имат по три деца-Петров трима сина, а Маринов двама сина и една дъщеря.

Пръв обаче повлече крак в политиката друг собственик на медия. Собственикът на местната кабелна телевизия „Фонот-К” Петър Кадиев беше избран за депутат от АБВ и стана зам.-председател на комисията по култура и медии в 43-тото народно събрание. След като стана депутат той обаче прехвърли фирмата на сина си.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини