Пиронкова изгуби седем места в световната ранглиста

Българската тенисистка Цветана Пиронкова отстъпи със седем места в световната ранглиста. Пловдивчанката се смъкна до 57-ата позиция, като има 902 точки.

Пиронкова участва в турнира в Дубай, където преодоля първия кръг. Тя победи трудно с 6:3, 4:6, 6:3 чехкинята Клара Коукалова в драматичен мач с 16 пробива, продължил 2.02 часа.

В спор за място на осминафиналите българката ще срещне Шуей Пън от Китай или Елена Веснина от Русия. Двете играят мача помежду си в 10.00 часа днес.

В началото на годината пловдивчанката стигна полуфиналите в Сидни. След това обаче за пореден път не успя да прескочи втория кръг в Откритото първенство на Австралия. Стигна се и до отпадането ѝ още в първия кръг в Антверпен преди седмица.

Шампионката от Мелбърн Серена Уилямс остава убедително начело в световната ранглиста, следвана от Мария Шарапова. В челната десетка настъпиха две промени - Петра Квитова измести Симона Халеп от третото място, а шампионката от Антверпен Андреа Петкович влезе в десетката вместо сънародничката си от Германия Анжелик Кербер.

В ранглистата на АТП Григор Димитров запазва 11-ото си място. Водач продължава да е Новак Джокович, следван от Роджър Федерер и Рафаел Надал. Единствената промяна в топ 10 е, че шампионът от Ротердам Станислас Вавринка излезе седми вместо Томаш Бердих.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини