Новото поколение на умния часовник Pebble може да има цветен дисплей

Следващото поколение на умния часовник Pebble може да разполага с цветен дисплей. То може да бъде показано официално още в началото на следващата седмица, съобщава онлайн изданието 9to5Mac.

Според негови източници компанията подготвя сериозно обновление както на хардуера на часовника, така и на неговия софтуер. Новият Pebble ще има малко по-широк корпус и екран. Дисплеят няма да е сензорен.

Вградената батерия на часовника ще осигурява приблизително същото време на работа като досегашната версия. Причината за това е по-тънкият корпус, който не позволява поставянето на по-голяма батерия. Освен това нови допълнения, като вграден микрофон например, намаляват наличното място. Очаква се процесорът на Pebble да е Cortex M4.

Часовникът ще използва нова версия на на операционната система на Pebble. Тя е била преработена изцяло с помощта на инженери, които са работили и по webOS. Интерфейсът ще е обновен с повече анимации и секции.

Сред другите планове на компанията са вграждане на още повече сензори и функции в Pebble. Те ще му позволят да е по-прецизен и добър фитнес асистент. Бюджетът на компанията обаче е ограничен и тези възможности не се очакват в близко бъдеще.

Освен това се предвижда и пускането на гама умни гривни. Те ще разполагат с допълнителни сензори, които ще могат да дават информация на часовника.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини