14 загинали при двоен атентат в Пакистан

Четиринадесет са засега жертвите на двоенерористичен атентат в Лахор, главен град на пакистанската провинция Пенджаб. Ранените са близо 70, предават информационните агенции, цитирани от БГНЕС.

Нападнати бяха два католически храма в предградието Юханабад на град Лахор, където живее най-многобройната християнска общност в Пакистан – близо един милион души.

Според очевидци неизвестните нападатели се опитали да влязат в църквите, където се водела сутрешната служба, но били спрени от дежурещите на входа полицаи, след които се самовзривили. Край един от храмовете били задържани двама души, вероятно съучастници, които разгневена тълпа смяла от бой.

Малко след нападенията християнската общност в Лахор се събра на протестен митинг с искане за оставка на премиера на Пакистан Наваз Шариф и на брат му Шахбаз Шариф – главен министър на Пенджаб. Протести на християни има и в Карачи и Пешавар.

Отговорност за нападенията пое терористичната групировка Джамаат-ул-Ахрар, действаща под егидата на движението Техрик-и-талибан Пакистан.

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини