Докато гостуваха на униформени, ученици от ОУ "Асен Златаров" се запалиха по полицейската работа

Полицейски служители от Районно управление “Полиция” – Смолян ученици от V-ти до VIII-ми клас от ОУ “Проф. д-р Асен Златаров”. Хлапетата пнастояха да разгледат заедно с учителката си Силвия Чешмеджиева сградата на полицейското управление.

Униформените домакини им показаха стрелбището и спортната зала, където тренират полицаите и поддържат форма, за да бъдат добре подготвени във всякакви ситуации. Служители от Детска педагогическа стая, отдел “Охранителна полиция” и от сектор “Криминална полиция” при ОД МВР – Смолян разказаха интересни неща за спешния телефон 112 . Учениците питаха по теми, които ги вълнуват най-много- за агресията в училищата и как да бъде се спасят от нея. Тактиката за справяне се оказа търпение, толерантност, спокойствие и самоконтрол- все качества, които всеки полицай трябва да притежава.

На това наблегна и полицаят, който показа в спортната зала хватки както за лична самоотбрана, така и за справяне с “лошите”. Децата бяха любопитни да видят арест с белезници и оръжието на полицаите. Учениците надникнаха в стрелбището и лично разгледаха истински патрони, и стрелба по мишени.

Посещението им завърши със срещата с полицейското куче, което демонстрира атрактивно задържане на нападател и престъпник и изпълняваше успешно команди на своя учител и приятел-полицай. Накрая мъжката част от групата обяви, че ще стават полицаи и поискаха отново да се срещнат с представителите на реда.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини