Община и полиция на война с високите скорости в Смолян

Заради зачестилите пътни инциденти в Смолян, днес институциите умуваха как да се ограничат високите скорости. На среща, инициирана от кмета Николай Мелемов днес на една маса седнаха представители и шефове от ОД на МВР в Смолян, местното РУП, Областното пътно управление, ръководството на общината и др.

В резултат се реши на 10 места от общинската и републиканската пътна мрежа, да бъдат поставени изкуствени неравности, известни като „легнали полицаи”. От полицията посочиха, че те са най-ефективното средство за ограничаване на скоростта и там, където съществуват катастрофите са намалели значително. Мелемов посочи, че има много постъпили сигнали от жители на града, които се оплакват от шофиращите с превишена скорост.

 Зам.-кметът инж. Мариана Цекова представи предложенията на общинското ръководство за конкретните места, на които да бъдат поставени "легнали полицаи", за да се ограничи бясното шофиране. Те вече са съгласувани и утвърдени, и от полицията и от пътното.

От срещата ще бъде изготвен протокол и след необходимите законови процедури, в най-скоро време ще започне монтирането им. "Легнали полицаи" ще се монтират по невралгичните места на улиците „Първи май”, „Миньорска”, „Хан Аспарух”, „Тракия”, Васил Райдовски”, „Димитър Благоев” и др. Такива ще има и на стадиона в Смолян, който се посещава от много деца и възрастни, а точно там, шофьори развиват космически скорости. 

От полицията предложиха да сложат и видео наблюдение по трасето преди кв. "Устово", тъй като именно този участък е наситен с катастрофи, а в района се намират професионални гимназии и предприятия, в които работят много хора.

По повод сигнали на граждани за зареждане на магазини по главната улица на Стария център, инж.Цекова обяви, че от община Смолян не са искани и издавани разрешителни за тази дейност. Шефът на полицията Николай Димов разпореди веднага проверка от неговите служители, а община Смолян ще постави паркопрепятствия, за да ограничи влизането на автомобилите по ларгото на Смолян.    

СмолянБГвести.нет  

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини