Интерактивна карта показва движението на автобусите и влаковете

Немско-швейцарската компания GeOps заедно с група специалисти от университета Грайбург създадоха интерактивна карта, показваща движението на автобусите и влаковете. Самите транспортни средства са изобразени като малки кръгове и показват движението маршрутите и придвижването на официалните влакове и автобуси на много държави, включително САЩ, Европа и някои други региони.

Засега в тази много интересна карта са включени над 200 транспортни системи от целия свят и е интересно да се проследи движението на малките кръгчета, особено ако маршрутът е познат.

Картата взема информация от свободни и отворени източници, както и от публикуваните разписания на влаковете и автобусите. Ако някой маршрут бъде неочаквано променен или ако автобусът претърпи повреда, то това няма веднага да се изобрази на картата. Но въпреки това, тази интерактивна карта бързо набира популярност и много потребители я считат действително за полезна.

 

Струва си да погледнем още една подобна карта, която обаче показа полетите на трансатлантическите самолети, която изобразява полетите на 2-3 хиляди самолета дневно. За да можем по-добре да и представим работата на диспечерите, различните специалисти и пилотите, NATS ни показват интересен видеоклип.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини