С водосвет и курбан отбелязаха празника на Светите равноапостоли Константин и Елена в Дома във Фатово

И тази година възрастните хора в дома във Фатово почетоха празника на Константин и Елена. В едноименния параклис, който се намира в двора на социалното заведение, домуващите и гостите на празника запалиха свещичка и се помолиха на  светиите. По-случай храмовия празник, отец Димитър Одаджиев  отслужи водосвет за здраве и благоденствие. На събитието присъстваха зам.-кметът инж.Мариана Цекова, гл.финансист Венера Аръчкова и др .

Директорката на дома Петя Пампорова поздрави домуващите и гостите, и отправи специални благодарности към персонала, който е неотлъчно се грижи за тях. С пожелание за здраве и късмет, Пампорова благодари и на дарителите, които винаги помагат за празника. Беше осветена и  раздадена благословена трапеза за домуващите и гостите на тържеството, което продължи с богата музикална програма и изпълнения на известната народна певица Златина Узунова.

Лайънс клуб –Смолян подари на дома  уникална ръчно изработена дървена кутия за дарения, която беше поставена в параклиса. В нея ще се събират средства за изграждане на камбанария и други довършителни дейности по параклиса.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини