Битката между млади и стари в БСП се ожесточи

Битката между стари и млади в БСП навлезе във фазата на ожесточаване. С наближаването на изборите проблемът се задълбочил заради надпреварата кой да влезе в листите, разкриха за „Преса" социалисти. Новата вълна от взаимни обвинения отприщи бившия депутат Страхил Ангелов. В началото на седмицата той обяви, че напуска столетницата, а заедно с него си тръгват и още 40 разочаровани партиици от район Витоша.

„Страхил и без това не се ползваше с голям авторитет. Ако напуснат знакови за левицата лица, това би се превърнало в криза, но Страхил не е от тях. И той, и Кадиев са индивидуалисти. В партията имат повече противници, отколкото приятели", посочи социологът Юрий Асланов. Георги Кадиев защити Ангелов, като обяви, че въпросът не е дали напускат двама или 20 души, а защо напускат. „Съжалявам, че от партията си отиват млади хора, които са от малкото самоиздържащи се, а не чакат БСП да им намери работа", коментира той.

Страхил Ангелов, който е в Прага, се защити във Фейсбук. „Не мога повече да бъда заложник на хора като Сергей Станишев, жена му, ПЕС, където е много важно той да се изявява за сметка на всички нас. Обвинявам този човек, а и тези около него, че унищожиха една велика идея. Ликвидираха една партия. От години наред съм заложник на няколко династии. Ето, примерът са кандидатурите в столицата - Михаил Мирчев, Евгения Живкова, Альоша Даков... Ние всички трябва да обслужваме няколко семейства. Моят баща не е бил отявлен партиен функционер. Това означава, че нямам никакъв шанс. И се потвърждава", заявява той.

Източник: http://www.cross.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини