Снимат сериал по "Американски богове"

Американският кабелен канал Starz ще реализира сериал по фантастичния роман на Нийл Гейман "Американски богове", съобщи The Hollywood Reporter. Продуцент на на сериала ще бъде Браян Фълър ("Ханибал"), сценарист - Майкъл Грин ("Герои"), а снимките ще започнат веднага щом бъде избран изпълнителят на главната роля - Шадоу Мун. Нийл Гейман ще бъде консултант и продуцент. Той казва, че е във възторг от екипа, който ще пренесе творбата му на екран.

Starz започват подбора на актьори в най-скоро време. Разпространението на сериала ще бъде осигурено от FremantleMedia.

Да се направи сериал по "Американски богове" е дълго отлагано начинание. Още от 2001 год. се говори, а отначало правата за екранизация бяха купени от HBO. Но тогава проектът не достигна до снимачната площадка. Впоследствие FremantleMedia се зае със сериала и също остана на етапа на разработката. 

Романът "Американски богове" излезе през 2001 год. и получи много награди, сред които "Хюго" и "Небюла".  Главният герой е бивш затворник, който е въвлечен в конфликта между старите и новите богове за правото да доминират в САЩ. От скандинавски до африкански божества и митични герои се борят от страната на стариите богове, които са дошли заедно със заселниците в Америка. Новите богове олицетворяват парите, медиите, технологите, онкологичните заболявания и наркотиците. Книгата е преведена на 30 езика. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини