Почина Лаура Антонели, звездата на еротичното кино

    Италианската актриса Лаура Антонели, известна с еротичните роли, връзката си с Жан-Пол Белмондо и неуспешната намеса на пластичните хирурзи, е починала на 22 юни, съобщи Leggo.

    Лаура Антонели е била открита от домашната помощница в безпомощнo състояние на пода в дома й в италианския град Ладисполи близо до Рим. Лекарите не са успели да и помогнат. Актрисата, на 73 години, не е забелязвана в обществото от години.

    Антонели изгрява в киното през 1970-1980-те години с участието си в еротични филми, по-известни от които са "Венера в пух" (1969), "Безумен секс" (1973), "Боже мой, колко ниско паднах!" (1974), "Чиста и девствена"(1981) и "Римини, Римини" (1987).

    По това време играе и в по-сложни роли, все в този жанр, във филмите на Висконти "Невинният"(1976), "Жена-любовница" (1977) и "Любовна страст" (1981).

    Нейните разкрепостени снимки са красили кориците на всички мъжки списания от този период, известен още като "сексуална революция".

    От началото на 1980-те години актрисата съжителства с Жан Пол Белмондо и трите му деца в дома им в Париж.

    Но през 1991 година, преди снимките на филм, продуцентите поискали от Антонели да направи промени в лицето си. Така тя преминала курс колагенови инжекции по тяхна препоръка. Вследствие на това лицето й било обезобразено. През следващите 13 години актрисата се съди с клиниката, където я "разкрасили". В крайна сметка попада в психиатрична клиника, след като се срива от нервно напрежение. Повече не се снима никога.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини