Вестник "Преса" спира да излиза


Вестник "Преса" спира да излиза заради финансови проблеми. Сайтът на изданието също е недостъпен в момента.
В 11 ч. ръководството е съобщило на служителите на "Преса", че вестникът спира заради финансови проблеми, предаде "Дневник", като се позова на журналисти от медията. 

За момента не е ясно дали журналистите от всекидневника ще продължат да поддържат онлайн-изданието, но от обяд сайтът на изданието е недостъпен, като излиза съобщение, че се прави техническа профилактика. 

Първоначално имаше мълва, че само хартиеното издание ще спре, а ще остане сайтът на изданието. 

"Няма да коментирам нито днес, нито утре", заяви главният редактор на в. "Преса" Тошо Тошев пред "24 часа". 

От началото на юли "Обединени свободни медии" АД - дружеството, издател на "Преса" и "Тема", има нов собственик. Според съобщението във вестника акционерите Тошо Тошев и Валери Запрянов са прехвърлили акциите от капитала си на задлъжнялата строителна компания "Интегрирани пътни системи".

Дружеството купувач се свързва с Бисер Лазов - бившата дясна ръка на собственика на КТБ Цветан Василев, който сега се приема за част от лагера на депутата от ДПС Делян Пеевски. 

Вестник "Преса" започна да излиза в началото на 2012 г. Тогава Тошо Тошев успя да привлече журналисти от вестник "Труд", където беше дългогодишен главен редактор. Негов заместник в "Преса" беше журналистката Валерия Велева.
.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини