Две жертви и ранен след бурите в Пловдивско


Две жертви взеха бурите вчера в Пловдивско, един е ранен. Жълт код е обявен за днес в 8 области на Източна България заради проливни дъждове и гръмотевични бури.
Двама мъже са загинали при инциденти по време на вчерашната буря, съобщиха пред Дарик радио от полицията. 

Към 17 часа мълния подпалила къща в село Костиево. В следствие на избухналия пожар имотът е изгорял, а в огнените пламъци загина и собственикът му - мъж на 51 години.

Жертвата е строителят Илия Лазаров, съобщи кметът на селото Илия Попов. 

"Разрази се страхотна буря. Мълнията е паднала върху къщата и я е запалила. Човекът е изгорял вътре. Семейството му е успяло да се спаси", каза кметът за Dnes.bg. 

Междувременно токов удар порази пловдивчанин, който по време на бурята работил в сервиз на ул. "Харитон Куев" в града. 

Скъсани тролейбусни жици пък раниха тежко младеж на един от главните булеварди в Пловдив. 

Десетки дървета паднаха върху автомобили. Едно от тях за малко не уби човек. 

„Падна върху колата, ударих си главата и зъбите, едва оцелях”, разказа пострадалият шофьор на име Костадин. 

На много места в града улиците се наводниха, подлези бяха затворени, коли останаха до капак под водата. 

Жълт код е в сила за днес за областите Сливенска, Търговищка, Разградска, Силистренска, Добричка, Шуменска, Варненска и Бургаска. В тези области ще има интензивни и значителни валежи с количества до около 30 л/кв.м. Ще има и гръмотевици. 

За останалата част от страната е обявен зелен код. Времето ще се задържи предимно облачно и дъждовно. Интензивни и значителни по количество ще са валежите през нощта над Централна, а през деня над Североизточна България. Временни разкъсвания на облачността ще има главно над Югозападна България. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб в източната половина от страната умерен. Температурите още малко ще се понижат и максималните ще са между 19 и 24°, предаде БГНЕС. 

Над планините ще бъде облачно, ще има валежи от дъжд, на места интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен, в масивите от Източна България и временно силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 17°, на 2000 метра около 12°. 

По Черноморието ще бъде предимно облачно, с превалявания на места придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в часовете преди обяд. Ще духа умерен, временно и силен север-североизточен вятър. Ще е по-топло спрямо вътрешността на страната с максимални температури около 24°-25°. 

Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. 

Вчера откритият преди дни ремонтиран участък на бул. "Цариградско шосе" в София се наводни при светофара на "Горубляне". 
 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини