По секс скандала с НСА – ректорът на академията призна за още сигнали

Как какво ще правим – ще правим секс. Нормален, стандартен, без грубости и т.н. Правим го, тръгваме след половин час и почваме да работим по проекта „Ваня да завърши възможно най-бързо”. Целта е не да се явиш на изпита, а да вземеш изпита. Това са само част от репликите, заради които проф. Николай Колев беше позорно уволнен от НСА. Колев опита да си издейства секс от младата студентка Ваня Георгиева, бивша адреналинка на „Господари на ефира”.

проф. Колев е заявил, че имало три начина, по които се завършва НСА. Първият е ученето, но това не бил най-популярният. Вторият е роднински връзки, а третият – със секс или пари. Говорим за професор, 12 години член на ръководството на НСА, казаха от предаването. Самият професор е разпознал коя е Ваня Георгиева, а след като гръмна скандала обяви накратко, че това е манипулация и заради разкритията се поболял.

Попитана дали по някакъв начин не е провокирала проф. Колев за „третия начин”, в сутрешния блок на Нова телевизия Ваня Георгиева отговори, че тя е студентка, която отива при преподавател, за да говори за изпита си. Изненадани сме от изявлението на образователния министър Меглена Кунева, която неглижира нещата, след като може да говорим не за единичен случай, добавиха от „Господари на ефира”.

Не съм съгласен с твърдението за тенденция. Според мен това е начин на проф. Колев така да принуди студентката. Така ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев коментира случилото се. Не мога да си кривя душата, че е имало и други синали за такива „способи”, като Гешев призна за два сигнала – за искане на пари от преподаватели. Той добави, че при такива твърдения трябва да има намеса на полицията с белязани пари, за да може да бъде хванат съответният преподавател.

Досега проф. Колев никога не е загатвал за подобно поведение, като гръм от ясно небе ми дойде, каза още проф. Гешев. Той уточни, че проф. Колев не е преподавател по физиология, но Ваня Георгиева обясни, че го е търсела за СИП по хокей на трева. Защо проф. Колев говори за физиология, не мога да си обясня. От „Господари на ефира” смятат, че проф. Колев предварително е проверил, че Ваня има невзет изпит по физиология и си предлага услугите, за да го вземе, защото е преподавател. Попитан дали ще има проверка на катедрата по „Физиология и биохимия” заради твърдението пред скритата камера на проф. Колев, че може да плати изпита по физиология на Ваня, проф. Гешев отговори, че вече има декларация на всички преподаватели от катедрата, че такова нещо няма.

Апелирам всички студенти, които имат оплаквания за изнудване от страна на преподаватели, да се обърнат към нас или дори към медиите, подчерта проф. Гешев.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини