Роска Георгиева от с. Момчиловци: До края на живота си ще повтарям БЛАГОДАРЯ!

    С благодарствено писмо до всички хора, отворили сърцата си и протегнали ръка в изключително труден момент, се обърна Роска Георгиева от с. Момчиловци. "На 9 март т.г. пожар изпепели къщата ни в с. Момчиловци, в която бе събран животът на пет поколения. След огромната тревога, че оставаме без покрив, вече смело гледам в бъдещето, благодарение на добрите хора, отзовали се на зова за помощ. Сърдечно благодаря на всички вас, които отделяте от своите средства за нашия бъдещ дом, които не пестите време, сили и думи, за да ни  подкрепяте морално и материално. До края на живота си ще повтарям БЛАГОДАРЯ! 
    Всеки жест ме трогва до сълзи, а концертът в РДТ, организиран от десетокласниците от ГПЧЕ, ме окрили и даде сили да продължа напред. До този момент не вярвах, че има толкова състрадателни, човеколюбиви и добри деца. Поклон пред вас!" 

    Организираният от младежите благотворителен концерт под надслов "Дом за едно семейство" събра 3 571 лв., които се предоставят на пострадалата жена. Тийнейджърите използваха априлската ваканция не за да почиват, а организираха ателие за изработване на сувенири, които се продаваха на благотворителен базар в деня на концерта във фоайето на РДТ. Те изработиха бижута от плъсти, кутийки за бижута и декоративни шишета с декупаж, картички, поставки за великденски яйца. 
    Залата на театъра беше препълнена по време на концерта, имаше и правостоящи. Хората отвориха сърцата си, за да помогнат на пострадалото семейство. На сцената се изявиха Ансамбъл "Родопа", 101 каба гайди, Клуб "Хоро", ТФ "Зареница", ФЕН-85, Школа по народно пеене и Театрална школа към ОДК, Цигулков ансамбъл "Виолина" и др. 
    Младежите също изказват своята благодарност към всички - участници и зритители, които подкрепиха благородната им кауза. 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини