Между 1000 и 2000 лева стартова заплата очакват младите у нас. Преглед на печата

24 часа

Борисов в Поморие: По морето да сте по-скромни, сега ще помагаме на Северозапада

Инвестиции за 130-140 млн. лв. предвижда правителството на съживяване на Северозападна България.

Това стана ясно от изявление на Бойко Борисов по време на днешната му визита в Поморие.

"Аз на Митко /Димитър Николов, кмета на Бургас - б.а./ съм му казал: малко по-скромни трябва да бъдете сега, защото тук стотици милиони се изляха, сега на Северозапада помагаме много. Там малко бяхме изостанали и аз си го отчетох като грешка", заяви премиерът.

„Труд”

Между 1000 и 2000 лева стартова заплата очакват младите у нас

Въпреки че безработицата сред младежите намалява, все още почти всеки четвърти до 25 години у нас не работи. Една от основните пречки за намиране на първа работа е липсата на стаж и опит, съобщава БТВ.

Става ясно, че все по-често млади хора очакват стартова заплата от по 1000 - 2000 лева, и то не в IT сектора, където обикновено заплащането е по-високо.

„Стандарт”

Селфи и трол вече са в речника

Спомняте ли си думата "клекшоп" - малките магазинчета, пред които се навеждахме, за да купим цигари, и които имаха истински бум в ранните години на демокрацията? Тази дума се появи и изчезна от езика ни със скоростта на светлината заедно с партийните "люспи" и "мравки", които политическият ни живот роди. Част от новите думи, които се раждат заедно с всяка промяна, остават в езика ни. Много други обаче изчезват безвъзвратно.

4300 нови думи и съчетания са се появили в езика ни през последните години. За това свидетелства последният речник на новите думи от 2010 година. Тази бройка обаче е условна, тъй като далеч не обхваща цялото словотворчество, на което българинът е способен. На базата на тези данни обаче далеч не може да се прави извод колко нови думи у нас се раждат на година, защото този процес е неравномерен, казва проф. Сия Колковска от Института за българския език при БАН.

 „Монитор”       

Премиерът: Искат да тласнат страната в хаос и да излезе, че аз съм виновен

Не съм изненадан от изявлението на президента Плевнелив, че няма да се кандидатира за президент, защото говорихме по тази тема. Това заяви в Поморие министър-председателят Бойко Борисов. Той подчерта, че Плевнелиев е честен и достоен, добър човек."С него сме работили много добре, а и още доста работа му предстои до 20 януари. Драмата е за други, които се опитаха да унижат името му и да дърдорят лъжи", допълни Борисов.

"Как ще има предсрочни избори, щели сме да разваляме почивката на тези, които абсолютно не са готови. Питам аз - как Реформаторският блок ще направи листа? Как БСП ще направи листа, как ДПС ще направи? Иска да тласнат страната в хаос и да излезе, че аз съм виновен", категоричен бе премиерът.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини