Cadillac CTS Coupe

Cadillac потвърдиха, информацията че ще има няколко версии на новия им седан CTS, които ще включват купе и комби-кросоувър. Вече е налице и доказателството, че в GM работят върху поне един от тези проекти. Така американската компания ползва автомобилното изложение в Детройт, за да представи своята концептуална версия на новото купе CTS.

Предницата на прототипа е заимствана директно от седана CTS, докато задницата следва стила на четиривратия модел, но е издържана значително по-агресивно. Интериорът е базиран на серийния седан, но са ползвани нови материали, цветове и елементи, с което се получава едно уникално усещане.

По време на представянето на модела вицепрезидентът на GM за глобалния дизайн Ед Уелбърн загатна, че прототипът предлага гъвкавостта да ползва широка гама от бензинови и дизелови двигатели за международни пазари. Очаква се да се появи сериен модел, който ще се предлага със същите двигатели V6 и V8, които са ползвани в седана. Освен това е почти сигурно, че ще има и високоскоростно купе CTS-V.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини