Организаторите на "Грами" се споразумяха със стачкуващите сценаристи

Стачкуващите сценаристи в Холивуд обявиха днес, че ще предоставят "временно споразумение" на организаторите на наградите "Грами", като позволят на членове на профсъюза да осигурят сценария за церемонията по награждаването.

През миналата седмица Гилдията на американските сценаристи, която представя 10 500 стачкуващи филмови и телевизионни сценаристи, заяви, че няма да поставя стачни постове пред музикалното събитие, така че настоящото съобщение осигурява провеждането на шоуто в традиционния му формат.

"Професионалните музиканти се сблъскват с много от проблемите, заради които искаме честно възмездяване - използването на техните творби в медиите", заявиха от Гилдията в официално съобщение.

В него се казва също, че решението е взето "в интерес на напредъка на нашата цел да постигнем справедливо договаряне".

Звукозаписната академия, която раздава наградите "Грами", заяви в отговор, че е "удовлетворена" от постигнатото споразумение.

"С присъствието на талантливите ни сценаристи се осигурява най-високото ниво на творчество и новаторство", заяви Нийл Портноу, президент и изпълнителен директор на Звукозаписната академия.

Сценаристите обявиха своята стачка срещу големите филмови и телевизионни студия през ноември и неформалните преговори между двете страни започнаха едва през миналата седмица.

Основната тема на обсъжданията се концентрира около заплащането на сценаристите за появата на техните материали в интернет.

Стачката принуди няколко церемонии за връчване на награди в Холивуд да бъдат отменени или променени, включително "Златен глобус".

Филмови звезди отказаха да преминат през стачните постове или да се включат в шоу, което няма "временно споразумение" със сценаристите.

Наградите "Грами", които са най-тачените американски награди в звукозаписната индустрия, ще бъдат връчени на 10 февруари и ще бъдат предавани пряко по телевизия "Си Би Ес".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини