Спомен за Фред Флинстоун - HumanCar Imagine NEV

Този доста нестандартно изглеждащ автомобил е Imagine NEV (Neighbourhood Electric Vehicle) от HumanCar и най-добре може да бъде описан като електрическо превозно средство, което може да бъде задвижвано и с човешка сила – един своебразен човешко-електрически хибрид, колкото и странно да звучи. Засега никой не може да каже дали дизайнерът се е сетил за тази идея, гледайки „Семейство Флинстоун", но Imagine NEV определено доста се доближава до колата на Фред от анимационния филм.

Малките педали позволяват на водача да задвижва колата по същия начин, по който се кара колело, но ако имате нуждата малко да поспрете, тогава ви отменят електрически мотори. Ако вятърът е във вашата посока и разчитате на електрическите двигатели, то има възможност да достигнете и скорост от 100 км/ч.

HumanCar в момента приема предварителни поръчки, като цената в края на краищата става 15 000 долара. Разбира се, това не би било автомобил без някои опции, затова инженерите са добавили и навигационна и комуникационна система, както и стерео система с възможност за работа с iPod. Климатикът пък ще може да охлади „страстите" след всичкото въртене на педалите.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини