CrossFireX инсталира две, три или четири видео карти

Любителите на високопроизводителни персонални компютри с нетърпение очакват появата на драйверите Catalyst 8.3, с помощта на които ще могат да използват технологията AMD CrossFireX, а това означава, паралелна работа на до 4 видео карти. Преди появяването на новите драйвери в Мрежата се появи допълнителна информация за архитектурата CrossFireX.

Според публикуваните сведения, технологията CrossFireX позволява да бъдат инсталирани две, три или четири видео карти, като не е задължително да бъдат еднакви. За съжаление при използване на видео карти, ядрата на които работят на различни честоти, общата производителност ще падне до нивото на по-бавната. Това, обаче не се отнася до работната честота на паметта на видео картата.

Вторият интересен въпрос е, могат ли да се използват видео карти с две ядра заедно с такива с едно ядро, в частност, Radeon HD 3870X2 и Radeon HD 3870. Оказва се, че потребителите ще могат да реализират подобна конфигурация, но този вариант по нищо няма да се различава от конфигурация с използване на три видео карти Radeon HD 3870.

За потребителите на операционната система Windows XP ще има ограничение и те няма да могат да инсталират повече от две видео карти. Високопроизводителните системи с три или четири видео карти ще трябва да използват Windows Vista. Като изключим горните недостатъци, технологията CrossFireX е отличен избор за ентусиасти.
Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини