Бивш затворник с премиера на книга у нас

Бившият затворник и настоящ скандален модист Илан Фернандес, създател на марката De puta madre, е поканен за премиерата в София на едноименната книга на 3 април.

"De puta madre" е новият сборник с разкази на журналиста Иво Тодоров, който в момента е главен редактор на предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия и водещ на петъчното издание на "Добър ден" по програма "Хр. Ботев" на БНР.

Изненадващо реалистичните разкази - "Жената, която гасеше свещите" и "Майката, която приспа детето си в трамвая", се редуват с откровено циничните "Забивката, която стана в чат канала #sex" и "Пичът, който се напуши, за да види къде живеят калинките".

"Животът е най-големият писател - никой не може да измисли нещо по-добро и интересно от истинските случки, които всеки ден ни изненадват в невероятното съчетаване на факти, поредици от събития и неочаквани развръзки", твърди Иво Тодоров.

Въпреки че книгата няма нищо общо с марката облекла De puta madre, Иво Тодоров е поискал разрешение от централата в Рим да използва това заглавие и очаква на премиерата или самия Илан Фернандес, или друг представител на компанията.

Според фирмената легенда на De puta madre марката е създадена в испански затвор от колумбийския наркодилър Илан Фернандес, който бил арестуван пред 1991 г. в Барселона за наркотрафик и търговия с оръжие.

Разкайвайки за извършените престъпления, той се опитал да изкупи вината си, като прави тениски с провокативни надписи, които били изнасяни тайно от затвора...

Противно на общата представа, че De puta madre e псувня, на жаргон репликата означава "суперско", "готино", "яко", "привлекателно", "желано", обяснява Иво Тодоров. Затова доста от историите в книгата са адресирани към по-младата читателска аудитория.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини