Новата Алфа Ромео идва през 2010

И Алфа Ромео се изкуши да направи SUV /sрort utility vehicle/ модел. Той ще излезе през 2010 година. Целта е марката да се настани на най-големият пазар за автомобили в момента в САЩ. В момента италианците са доста губещи в Щатите и затова през 2003 година разработиха стратегия за връщане отвъд океана. Тогава в Женева беше представен прототипа Kamal.

Най-новата информация идва от шефа на компанията Лука де Мео, който също така разри, че има планове за представянето на технологията старт-стоп следващата година, а дори евентуално и хибридни системи, взети назаем от Fiat.
Очаква се бъдещият модел до голяма степен да следва линиите на прототипа Kamal, като освен това новият SUV на Alfa Romeo ще се предлага в два варианта – с три и пет врати. От Alfa не смятат да проявяват особен творчество и ще заложат на променена платформа на седана 159, което само по себе си означава, че за задвижване ще се ползват серия четири- и шестцилиндрови агрегати. Залага се на мощен 3.2-литров V6 двигател с по 4 клапана на цилиндър, който ще достига благодарение на серия уникални екстри мощност от 250 к.с. Иначе ще има и по-малък бензинов 2.2-литров вариант, както и ултраефективен турбодизел с въртящ момент от 400 Нм. Бъдещият SUV на Alfa Romeo обаче ще има доста сериозна конкуренция, когато се появи към края на десетилетието. И Mercedes Benz, и Audi наскоро представиха своите представители в този сектор – съответно GLK и Q5, а освен това Volkswagen и BMW вече имат своите компактни SUV модели – Tiguan и Х3.

Източник: bgvesti.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини