Ferrari GT California

Преди повече от седмица Ferrari показаха своето ново купе-кабриолет California, но до този момент така и не можехме да видим как изглежда самият сгъваем покрив, както и как ще изглежда колата като купе. Първите снимки показваха модела само като открит спортен автомобил, но най-новите снимки представят и дизайна на покрива, когато е на мястото си и когато е в процес на сваляне. Така най-накрая се вижда цялостно как ще изглежда California като купе.

Новият покрив се отваря и затваря за 14 секунди и намалява обема на багажника със само 100 литра – от 360 на 260 литра. В конкретния случай автомобилът е показан в класическия цвят Azzuro California – цвят, ползван за първоначалния модел от 60-те години на миналия век.

Иначе покривът помага и за оптимизирането на аеродинамиката и цялостната пъргавина, когато е на мястото си.Силите на натиск възлизат на 70 кг при скорости от порядъка на 200 км/ч. Дължината на автомобила е 4 560 мм, широчината – 1 900 мм, а междуколесната база – 2 700 мм.

Шасито и каросерията са алуминиеви, а мощността идва от 4.3-литров V8 двигател с директен инжекцион и flat колянов вал. Новият двигател предоставя 460 к.с., който са на разположение при 7500 об/мин. Благодарение на това California може да ускорява до 100 км/ч със старт от място за по-малко от 4 секунди.
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини