100 000 електрически коли годишно от Нисан и Рено

С увеличаването на цените на горивата, а и с все по-голямото шумене около това в медиите, все повече започва да се говори за plug-in хибриди, за конвенционални хибриди, както и за чисти електрически автомобили.

Бъдещето на транспорта в момента изглежда почти сигурно обвързано с електричеството, като Renault, които точно потвърдиха, че работят върху електрическа кола, се надяват да бъдат един от първите производителите на подобни автомобили.

За разлика от повечето автомобилни производители Renault разчитат на по-високи цени на горивата. Това, комбинирано с по-високите такси, може да направи целта от 100 000 електрически коли годишно реалност.

В миналото предварителните сметки по отношение на електрическите коли никога не се оказваха точни - просто този тип автомобили са прекалено скъпи, за да се конкурират с бензиновите или дизеловите си еквиваленти.

До 2011 трябва да има завършен проект за съвместен електрически автомобил на Renault и Nissan, като от френската компания допълнително се надяват да пуснат и електрически варианти на хечбека си Clio, на седана Megane, както и на вана Kangoo.

Според предварителните планове те трябва да се продава в Израел и Дания. През 2012 година пък и двете компании ще пуснат предмета на своя общ проект - автомобилът ще бъде построен на съвместна платформа, като ще притежава монокок от пресирана и заварена стомана.

Построявайки колата с конвенционални технологии, могат да се избегнат прекалено високите цени при ултралекия алуминий или композитните конструкции. Така и при процеса на самото производство компаниите ще изхвърлят по-ниски нива на емисии на СО2.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини