Citroen модернизира C4

Това е очаквания фейслифт на модела в средата на жизнения му цикъл.



Веднага да кажем, че главните промени са в техническата част. Автомобилът ще има версия с новия двигател VTi с обем 1.6 литра и максимална мощност 118 к.с. Този агрегат ще замени поостарелия 1.6 i 16V.

Ще има и втори нов двигател, който ще бъде също с обем 1.6 литра, но турбовариант с мощност 148 к.с. Той ще замени досегашния двулитров агрегат при С4. И двата двигателя са разработени съвместно с BMW и предлагат по-висока ефективност и по-ниски вредни емисии, без да правят компромис с представянето на пътя.

Атмосферният двигател VTi с мощност 118 к.с. дава комбиниран разход на гориво от 5.6 литра, а вредните емисии са 159 г/км. При турбо двигателят имаме 10% по-нисък разход на гориво в сравнение с двулитровия агрегат, който заменя и вредни емисии от 164 г/км.


Сред другите двигатели с които ще се предлага модернизирания Citroen C4, прави впечатление дизеловият HDi с обем 2.0 литра, който отговаря на нормите за опазване на околната среда Euro 5. Всички дизелови двигатели предлагат ниски вредни емисии, като HDi 92 к.с. и HDi 110 к.с. имат вредни емисии под 120 г/км.


Модификациите във външния вид на колата не са големи, но като цяло придават нов вид на С4, който е по-близък до този на новия С5. Интересно е и това, че дължината на модернизирания С4 е увеличена с 15 мм.


В интериора също има промени, виждаме и нови, по-качествени материали. При високите версии на оборудване са включени и USB изход и Bluetooth handsfree, както и цветен екран с висока резолюция.

Продажбите на обновения Citroen C4 ще започнат към края на годината, като от фирмата все още не са обявили дали ще има промени в цените.


Източник: automedia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини