Audi Q5 - изглежда си е струвал чакането

На Audi им бе необходимо известно време, за да представят подходящ конкурент на BMW X3 и Land Rover Freelander, но поне на пръв поглед изглежда, че Q5 си е струвал чакането.

Първият опит на Audi в областта на SUV автомобилите бе малко спорен – големият Q7 притежава специфичен стил, който или се харесва, или не. Изглежда, че с Q5 е възприета по-консервативна стратегия, като контурите на модела са доста плавни и ненатрапващи се. Наистина като се изключат голямата предна решетка и онези характерни LED светлини (това, разбира се, означава, че сте си ги заплатили, тъй като са опция) Q5 може да бъде описан дори като този обикновен. В профил напомня малко на Porsche Cayenne и дори на основния си конкурент – BMW X3. Отзад пък големите фарове напомнят по някакъв начин да комби версията на Ford Mondeo. В този ред на мисли реално можете да продължавате да търсите прилики и разлики цял ден. Най-големият комплимент, който Q5 може да получи, е, че притежава изключително изчистен дизайн и всъщност екстериорът е толкова дискретен, че дори е възможно автомобилът да се изплъзне на всички онези критици на SUV моделите.

Малко е трудно да се каже какво точно получавате за парите си, тъй като предстои все още Audi да представи цените си. Очаква се да са около 40 000 евро, като определено много лесно можете да добавите още 10-15 % към цената, ако започнете да си поръчвате опциите в списъка. Една от спецификациите е SE, за която например се знае със сигурност, че ще бъде базова на Острова. При нея купувачът получава 18-инчови колела, тризонов климатик (в шестцилиндровите модели), кожена тапицерия, сензори за светлина и дъжд, помощник за паркиране, както и боядисани в цвета на купето брони. Фактът, че от Audi подчертават, че в SE спецификацията броните са в цвета на купето, означава вероятно, че в другите по-ниски класово версии това може и да не е така.

Определено засега изборът от двигатели не е особено богат. Така първоначално 3.2-литровият бензинов двигател например няма да се предлага. Това, което ще бъде в списъка, ще бъдат два 2-литрови двигателя (и двата с турбо), като единият ще бъде дизелов, а другият бензинов. Към тях се прибавя и 3-литров V6 дизел. Разбира се, всички те ще бъдат със задвижване на четирите колела Quattro – запазената марка на компанията от Инголщад
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини