Екстремно - Foose Coupe

Изключителният хотрод на Чип Фуус, наречен със семплото Foose Coupe, представлява упражнение в сферата на автомобилния дизайн и материали, което граничи с екстремното. До този момент са били конструирани само четири бройки, като само две от тях са били предложени за продан, като последното от тях бе предложено на известния търг Barett-Kackson през 2007 година. Най-новото Coupe бе доставено на своите собственици тази седмица в Калифорния, с което може да се каже, че официално са започнали продажбите на уникалния автомобил.

Как би могъл да се опише набързо моделът – феноменален външен вид, уникални елементи и представянето на суперавтомобил. Ето това е Foose Coupe, което струва 330 000 долара. Това може и да изглежда малко прекалено като за един хотрод, но освен че Foose Coupe е екзотичен, той представлява и американска икона.

Съответно монококът от въглеродни влакна помага теглото на колата да се поддържа около 1050 кг, докато съответно е инсталиран 6.4-литров Hemi двигател, благодарение на когото съотношението мощност към тегло се превръща в пример за следване от марки като .... Ferrari и Lamborghini. Разпределението на теглото също е отлично благодарение на средноразположения двигател и задвижването на задните колела- това гарантира перфектно управление и поведение.

Мощността на автомобила възлиза на 500 к.с. (373 kW), а въртящият момент – на 648 Нм. По този начин със съотношение от 2.81 кг/kW Foose Coupe превъзхожда доста Ferrrari F430 със своите 4 кг/kW. Самото купе на автомобила също се вижда, че представлява изцяло вдъхновено от класическите американски хотрод автомобили. Освен това има и кожени седалки, въглеродни елементи в интериора, както и уникален скоростен лост за петстепенната трансмисия. Предното и задното окачване са изцяло независими. Иначе моделът може да се похвали още с 14-инчови дискове за спирачките с шестточкови апаратчета от Baer. Колелата са 20-инчови и са обути в гуми Pirelli P-Zero. Пламъците, които опасват екстериора на автомобила, пък са нарисувани на ръка от самия Чип Фуус.

Foose Coupe е ограничен на 50 бройки. Въпреки че досега са били произведени само четири бройки, откакто колата дебютира през 2006 година, то последната пратка индикира, че вероятно процесът на производство и на получаване от собственика започва а става по-бърз.
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини