Audi R8 разпродаден до 2009 година

Германците в Инголщад може и да се притесняват от факта, че Porsche превзема концерна (особено защото това може да се отрази на R8, който се бори с 911), но ако желанието на потребителите случайно бъде изслушано, то R8 със сигурност ще остане.

Всички бройки, който ще бъдат произведени през идната 2009 година, вече са разпродадени. Затова сега ще се чака за един R8 точно 18 месеца.

Продажбите на колата не бяха повлияни от скока в цената с 3500 долара спрямо представителя на моделната 2008 година.

Така базовият модел вече струва 113 700 долара, докато Quattro R tronic е 122 700 долара.

Всъщност това е скок с 3 %, което не е чак толкова много. Затова е и логично да няма особено влияние.

Производството на сглобяваните на ръка R8 е ограничено. Само 25 бройки се произвеждат всеки ден и имайки предвид средната продължителност на работната година (240 дни), това означава 6000 коли годишно.

Говорителят на Audi Америка, Кристиан Бокич, твърди, че клиентите не се интересуват особено от коя моделна година са техния коли - те просто искат R8. Версията с изцяло LED предни светлини обаче вероятно ще привлече вниманието на мнозина.

Има голяма доза логика и в атрактивността на колата. Става дума за спортист с мощност от 420 к.с., чиято цена е около 115 000 долара.

Това е относително добра сделка, имайки предвид фантастичния външен вид, страхотното управление и факта, че е сглобяван на ръка с немска прецизност.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини