Световна шампионка по художествена гимнастика с опасност за живота след падане от 6-ия етаж

Световната шампионка с ансамбъла ни по художествена гимнастика Цветелина Стоянова е с опасност за живота след падане от 6-ия етаж на 319 блок в столичния квартал „Надежда", съобщиха от пресцентъра на МВР.

21-годишната гимнастика е приета в противошокова зала в „Пирогов" към 14 часа и е подложена на животоспасяваща операция. Дежурният екип констатита, че момичето е с т.нар. „политравма”, т.е. засегната е повече от една анатомична област.

Говорителят на болницата уточни, че Цветелина е със сериозни наранявания на гръдния кош, корема и прешлените. 
Била е оперирана от един от най-добрите екипи по спешност заради роптура на далака (разкъсване), която причинява голям кръвоизлив. Кръвоизливът е овладян и момичето е в Централна реанимация на ”Пирогов”. Състоянието му е много тежко.

От МВР не уточниха дали става въпрос за инцидент или за съзнателен акт, но по всичко личи, че е скочила. Следи от насилие няма. Момичето е живеело с баба си.

Цветелина Стоянова е състезателка от 8 години. Не е заминала днес с ансамбъла ни за Холон, Израел, където ще се проведе Европейското първенство по художествена гимнастика. Причината - контузия, която не позволява на спортистката ни да се състезава.

Преди седмица тя е участвала на Световната купа в Испания, където отборът спечели два сребърни медала от финалите на уредите, но допуснаха грешка в квалификациите и останаха четвърти в многобоя. Неофициалната информация е, че става дума за страхова невроза, като състоянието й се е влошило именно след Световната купа в Испания, твърди БНТ

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини