Мачовете днес: Три отбора излизат за ранно класиране на осминафиналите

Изображение 1 от 2

    Две от големите европейски сили във футбола - Италия и Испания, а заедно с тях и Хърватия, ще се опитат да прескочат груповата фаза на европейското първенство още днес.

    "Скуадра адзура" ще се изправи срещу Швеция от 16.00 часа в мач от група Е на стадион "Мюнисипал" в Тулуза, който ще бъде излъчван по "Нова" и "Диема спорт".

    Европейските шампиони пък играят с Турция от 22.00 в Ланс, а БНТ и БНТ HD ще го излъчват пряко. Другият мач от същата група D е между Чехия и Хърватия от 19.00 часа и ще е в ефира на "Нова".

    Италия е една от приятните изненади на турнира и изигра прекрасен мач срещу Белгия на старта, който спечели с 2:0. "Адзурите" доказаха, че дори и без големи имена в офанзивен план, но с желязната защита и вратар на "Ювентус" и перфектна тактика, могат да победят всеки.

    Срещу сочените за фаворит за титлата белгийци играчите на Антонио Конте се представиха страхотно, но днес ще трябва да пречупят коравите шведи със Златан Ибрахимович, който познава перфектно италианския стил на игра. Сканиднавците стартираха колебливо и завършиха 1:1 с Ирландия, но този резултат е по-скоро в тяхна полза, а не обратното.

    Испания също имаше труден старт, след като Чехия опълченски се бори за нулево равенство, но в края на двубоя защитата се пропука и Жерар Пике донесе трите точки на своя тим.

    Испанците не изненадват никого със стила си на игра с много подавания и продължително владеене на топката и едва ли ще променят нещо в него до края. Те обаче вече не изглеждат толкова силни, колкото бяха на последните две първенства, в които станаха шампиони.

    Срещу Турция те ще трябва да докажат, че все още са старото страшилище и задачата им изглежда на пръв поглед лесна, предвид видяното от съперника им в първия му мач. Играчите на Фатиф Терим загубиха с 0:1 от Хърватия, но играта им бе абсолютно безидейна и вяла. Голямата звезда на тима Арда Туран бе почти незабележим на терена, но днес ще има страхотна възможност да изпъкне срещу играчи, срещу които често играе с екипа на "Барселона".

    Сякаш встрани от прожекторите Хърватия изигра добър първи мач, взе три точки и сега тихомълком може да се класира преждевременно за преките елиминации, ако се справи с коравите чехи.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини