Прочутото село Могилица събра стотици за традиционния празник на народното творчество и занаятите

    Жителите и гостите на селото бяха поздравени от зам.-кмета Венера Аръчкова, която им пожела да поддържат любовта и традициите си към родния край

    И тази година прочутото село Могилица събра стотици за традиционния празник на народното творчество, художествените занаяти и Осмия здравен събор. Събитието откри кметът на селото Милко Кисьов. Той посочи, че Могилица е символ на трудолюбие и съхранени традиции, затова жителите му трябва да го посрещат със самочувствие, радост и настроение. Празникът е носител на посланието, че с вяра и постоянство се постига успех и просперитет. Кисьов благодари на община Смолян, самодейците, спонсорите и занаятчиите, без които този ден нямаше да го има. Той пожела на всички присъстващи здраве, дълголетие и благополучие.

    От името на кмета Николай Мелемов, жителите и гостите на Могилица поздрави неговата заместничка Венера Аръчкова. „Бъдете все така задружни. Поддържайте народното творчество, любовта и традициите към родния си край. Желая ви весел празник. Да сте живи и здрави и все така с оптимизъм да се събирате в Могилица, в Община Смолян и в Родопа планина”, пожела Аръчкова. На празника присъства и шефът на административната дирекция в общинската администрация Емил Дурсев.

    Повече от два часа продължи богата художествена програма. На сцената се изявиха малките таланти от местната детска градина, самодейците от читалище „България” в селото, клуб „Хоро” и др. Жури оценяваше кулинарни специалитети приготвени от сръчните ръце на родопчанката. На специални щандове бяха представени местните занаятчии и техните уникални произведения. Атракция бе и изложбата-базар на местни производители на еко-храни и билки.

    На поляната се изви и дълго хоро, а празникът продължи с много настроение и веселие. 

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини