Четирима пияни зад волана, двама от тях младежи с рекордни промили

През изминалите почивни дни полицейските служители на ОД МВР – Смолян са установили четири случая на шофиране след употреба на алкохол и един - без да притежава свидетелство за правоуправление.

А. С. /41-годишен/ от с. Арда е задържан около 22:14 ч. с лек автомобил "Ланд Ровер Дискавари" след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1,26 промила. 43 годишният В.Д. от Барутин е шофирал с 1.67 промила алкохол в Доспат.

Рекордът с алкохол зад волана обаче удариха двама млади шофьори от Смолян, спипани с над два промила алкохол в издишания въздух. 22 годишен смолянчанин е спрян за проверка около 5.30ч. сутринта на 9 юли в областния град. Дрегерът показал, че И. Т. карал "Фолксваген Голф" с 2,17 промила. Х. Г. /25-годишен/ от с. Бостина е задържан около 05.30 ч. в Смолян да шофира "Фолксваген Пасат" с 2,23 промила. Пияните водачи са дали кръвна проба за химическо изследване, е задържани са за срок до 24 часа в РУ-Смолян.

Да шофира без книжка е спипан 48 годишният С.Р от девинското село Грохотно, който шофирал „Ровър“ след като правото му да шофира е било отнето по съдебен ред за една година в края на 2015г. С. Р. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Девин.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини