Полицията в Смолян за Събора на Рожен: Ползвайте обществен транспорт, запазете спокойствие при задръстванията

Изображение 1 от 2

    ОД МВР – Смолян призовава гостите на събора да пътуваат с осигурения обществен транспорт, вместо с личните си автомобили, c цел недопускане на задръствания и трудности в паркирането на Роженските поляни.

    Във връзка с провеждането на националния събор са разработени алтернативни маршрути и е създадена временна организация на пътното движение. Повече информация за транспортната схема на събора може да намерите на официалния интернет сайт на събитието www.rozhen.bg;

    Навлизайки в периметъра на събора изпълнявайте стриктно указанията на полицейските органи, осъществяващи контрол по безопасността на пътното движение.

    От полицията апелират и за търпение при попадане в задръстване, както и да заключват колите си, без да оставят вътре ценни вещи, както и да държат парите си отделно от документите.

    Ако усетите, че сте заобиколени от много хора, които съмнително Ви блъскат направете забележка силно, така че да привлечете вниманието и на други граждани. Ако Ви блъснат силно незабавно проверете за наличието на портфейла си или документите, съветват още от ОД МВР в Смолян и припомнят забраните за пожарна безопасност:

    • забранено е паленето на огън на разстояние по-малко от 100 метра от горски масиви с изключение на специално обособените за целта места;

    • забранено е паленето на огън на разстояние по-малко от 10 метра, от палатки и автомобили;

    • осигурете на местата за палене на огън, съд, съдържащ поне 10 литра вода;

    • не се разрешава оставянето без наблюдение на запалено огнище;

    • забранено е хвърлянето на незагасени цигари;

    При неконтролирано запалване на огън и пожар по най-бързия начин да се известява РС ПБЗН на тел. 112 или се уведомят намиращите се на събора служители.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини