Организиран преход с планински велосипеди ще се проведе от 23 до 27 юли на територията на Община Смолян

От 23 до 27 юли т. г. на територията на Община Смолян ще се проведе организиран преход с планински велосипеди, наричан „Перпендикулярна вселена 10“. Организатор на събитието е СНЦ „Вело клуб Крива Спица“ – гр. Пловдив, със съдействието на Община Смолян.

Любители на планинските велосипеди, приятели и съмишленици ще прекарат пет дни в Родопите, като се очакват над 120 участници от цяла България. Спортната проява с планински велосипеди ще започне от 11:00 ч на 23 юли /събота/ и ще приключи до 17:00 ч. на 27 юли /сряда/. Маршрутите са определени предварително от организаторите. Стартът и финалът ще бъдат от новия паркинг на МБАЛ „д-р Братан Шукеров“, определен от Общината за престой на техните автомобили в рамките на провеждането на състезанието.

От 22 до 24 юли, Пампорово ще бъде домакин на Държавния личен и отборен шампионат по планинско колоездене в дисциплините„ Спускане” и „Форкрос”. Организатори на спортната проява са Български колоездачен съюз, „Пампорово” АД, СК по колоездене „Фрий Райдърс Юнайтед” и Община Смолян. Събитието е от изключителна важност за развитието на планинското колоездене в България и региона и ще предизвика някои от най-добрите родни състезатели в оспорвана надпревара за националните титли.

В състезанието ще се включат десетки състезатели от цяла България, както и много от представителите на месния клуб "Фрий Райдърс Юнайтед". Участието в шампионата е безплатно и в него могат да се включат всички притежатели на валиден състезателен лиценз за 2016. През уикенда регионът ще се превърне в притегателен център за стотици колоездачи.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини