Младежи от няколко държави се обучаваха в помощ на връстници със синдрома на Даун

34 младежи и експерти от България ,Гърция, Македония и Турция, взеха участие в тренинг, посветен на социалната интеграция и трудова реализация на младежи със синдром на Даун. Инициативата се осъществи в последната седмица на юли чрез проект "Има ни и можем" на Сдружение "Криле от светлина". Партньори са сдружения с опит и постижения от Гърция, Турция и Македония, ангажирани с неформалното образование на младежи със синдрома на Даун .
Международен тренерски екип ръководи обучението, а дейностите бяха изцяло базирани на презентации, работни групи, уъркшопове, групови дискусии, посещения на терен, групови игри и др.

Чрез тях участниците се запознаха приложимостта на актуални съвременни методи за обучение и системи за работа с млади хора с тази диагноза.
Проектът цели да подобри професионалните компетенции на включените в него младежки -работници и да повиши капацитета на партньорските организации за международно сътрудничество. Резултатите от обучението бяха приложени в практиката, посредством ежедневните съвместни дейности на участниците и младежите със синдром на Даун. Проектът е финансиран по програма Еразъм + чрез ЦРЧР, със съдействието и подкрепата на Община Смолян.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини