704 пожара са гасили огнеборците ни в последните три дни

Спрени са отпуските на всички пожарникари съобщи днес Николай Николов - шеф на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", цитиран от БТА.

В Плевен главен комисар Николов обобщи противопожарната ситуация в страната и даде да се разбере, че опасността от нови пожари не е отшумяла.

„През последните три дни българските пожарникари са гасили 704 пожара, а за миналото денонощие, което беше най-тежкото от началото на годината – 244“, съобщи директорът на ГД "ПБЗН".

Всички пожари, бушували на територията на страната, са под контрол, уточни той. Това важи и за пожара в Маджарово и последвалите го пет в Хасково вчера, както и за стихиите в Хисар, Чирпан, Гълъбово.

„Най-тежка бе ситуацията тази нощ – в 00.30-01.00 часа в Благоевград, в село Рилци - допълни Николов. - Наложи се да бъдат евакуирани 170 човека.“

Главен комисар Николов изказа благодарност на областния управител, на полицията, на дирекцията "ПБЗН", на служителите от Горското стопанство. Благодарение на свършената работа три часа по-късно хората са били върнати по домовете.

„Прогнозата за близките дни не е добра, поради което от днес с моя заповед са спрени отпуските на всички пожарникари и е въведена по-висока степен на готовност, така че във всеки момент да отговорят - и то бързо, на възникналите пожари“, допълни главен комисар Николов.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    БайТамян от парк ликуша
    1 0
    15:51, 2 авг 2016
    Всичко е под контрол казва тоа комисар но са изпепелени 11000 дка гори Правили си сметка какво е това 11 000 дка гора
Последни новини