Банда каналджии и 32-ма иракчани заловиха МВР и службите ни

32 нелегални и група каналджии са заловени при съвместна акция на Главна дирекция „Национална полиция”, Областната дирекция на МВР-Кюстендил и ДАНС. От пресцентъра на МВР информират, че операцията е проведена вчера, след предварителна планиране.

До разследването се стигнало след разработка на кюстендилските полицаи и ДАНС за документиране на дейността на организирана група за трафик на бежанци от Турция към Европа.

Вчера към 13.05 часа на бургаската ул. „Стефан Стамболов” бил спрян за проверка микробус „Ивеко 35 С 10” със софийска регистрация. Бусът бил шофиран от 49-годишна жена от Кюстендил. 32 чужденци били открити в товарния отсек на микробуса. Сред тях има и жени и деца. По техни думи всички са от Ирак. Нямали документи за самоличност.

Малко по-късно на кръговото кръстовище на бул. „Стефан Стамболов” и ул. „Транспортна” бил засечен лек автомобил „Хюндай Гетц” с кюстендилска регистрация. Зад волана бил 33-годишен кюстендилец. На бензиностанция на изхода на Бургас - посока София за проверка бил спрян лек автомобил „Рено Туинго”, шофиран от 38-годишен кюстендилец.

Разследващите са установили, че двамата шофьори на леки коли съпровождали микробуса, в който пътували нелегално преминалите границата на България чужденци.

В Кюстендил пък е задържан 46-годишен мъж, съпричастен към дейността на групата.

Трима са задържани за срок до 24 часа, като спрямо тях е образувано досъдебно производство за каналджийство.

Чужденците са отведени в сектор „Миграция” към ОДМВР-Бургас. След това ще бъдат настанени в специализиран център.

Случая е поет от Районната прокуратура в Бургас, като е информирана и апелативната прокуратура.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини