Студенти от Националната художествена академия ваят скулптури от дърво за парка на Пампорово

Изображение 1 от 4

    Екип от преподаватели и студенти от Националната художествена академия (НХА) за четвърто поред лято реализираха творчески проект „Скулптура в дърво“, съвместно с домакините от „Пампорово“ АД.

    В рамките на 10 дни от 2 до 12 август младите скулптори от факултета за приложни изкуства, катедра „Резба”, създават своите творби под ръководството на проф. Петър Бонев – ръководител на катедра „Резба“ и егидата на ректора проф. Николай Драчев.

    Проектът има за цел създаването на авторски художествени работи, които в края на творческия лагер се подреждат в парковото пространство на родопския курорт. Скулптурната експозиция оформя и развива екстериорното и интериорно пространство в центъра на курорта, радвайки окото на туристи и гости в Пампорово.

    Студентите ваят 15-те скулптурни произведения основно от едри трупи от дъб, бук или иглолистен дървен материал, като всеки участник по желание може да използва и допълнителни материали, като камък, метал и др.

    Проектът създава условия, чрез съвместна работа, преподаватели и студенти от НХА да визуализират нови методи и форми на творческо създаване при различните тенденции и форми на творческия процес и се реализира вече четвърто лято поред.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини