Смолянските млади доброволци спечелиха златни медали на специализиран лагер за пожарникари в Германия

Изображение 1 от 5

    Младежи - членове на „Младежкият доброволен отряд“ при РСПБЗН Смолян, взеха участие в 10 –дневен лагер в немския град Зул. Лагерът се осъществи по покана на кмета на Зул, който е побратимен с град Смолян и е продължение на редицата съвместни проекти между двете общини.

    Групата от 11младежи и трима ръководители участва в лагера за млади пожарникари, в който бяха включени германски и руски младежи от град Калуга. Програмата бе наситена с много дейности, включващи посещения в различни пожарни служби на града домакин и околните забележителности.Младежите имаха възможност да разгледат системите за безопасност на втория по дължина тунел в Германия.

    В програмата бяха включени и различни тренировки, свързани с пожарната като катерене, отборни дейности по дървено - въжени конструкции, както и състезание по правилата на CTIF за „Млад огнеборец“, където нашите участници завоюваха златни медали.

    В културната програма имаше и българската вечер, в която младежите от Смолян представиха традиционни български обичаи, играха български хора и приготвиха родопските ястия пататник и фасул, които всички много харесаха. Участието на „Младежки доброволен отряд“ при РСПБЗН в лагера се реализира с подкрепата на Община Смолян, за което участниците и организаторите благодарят.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини