5 ефективни съвета за по-лесно справяне с ниските температури и лошото настроение

Малко хора понасят зимата лесно и добре. Организмът и психиката на повечето от нас бавно се пренастройва към ниските температури и късите дни. Оплакваме се от постоянна сънливост, а честото мръзнене води до намаляване на активността и липсата на добро настроение.

Как да прекараме по-леко зимата?

1. Първото условие е да се наспиваме добре. Ако обикновено спите по 6 часа, сега се опитайте да увеличите времето за сън до 8 часа. Не мислете, че ще изгубите твърде много време за сън. Така ще се чувствата по-добре и ще сте по-работоспособни.

2. Второто условие е свързано със секса или по-скоро с любовта. Не се будете сърдити и начумерени, а с мисълта, че денят ви ще бъде страхотен. Преди да се отправите към банята, можете ласкаво да събудите човека до себе си по неочакван за него начин.

3. Слънцето. Поради недостатъчно истинска светлина, можете да я замените с изкуствена като отидете да съебрете лъчи на солариум. Ако обаче вярвате на последните изследвания, според които той е повече вреден, отколкото полезен, задоволете се със зимното слънце. И то е добър антидепресант, помага за усвояването на много витамини, а освен това ще придобиете свеж цвят на лицето. Ако все пак отидете на солариум, 5-8 минути са ви напълно достатъчни.

4. Сауната или банята. Това е най-добрият начин да се освободим от излишните вещества в организма и да се почувстваме жизнерадостни и весели. След посещението на сауна е добре да се използват различни овлажняващи средства за кожа, тъй като през зимата тя става по-суха.

5. Спортът. През зимните месеци също има много варианти за активен отдих - от сноуборда до "обикновените" кънки. Ако към това се добави и приятна компания, изживяването ще е още по-пълноценно. Според психолозите съвместният спорт и активният отдих укрепват отношенията и подобряват взаимното разбиране между хората. Фитнесът също спомага за добрия тонус и за премахване на чувството за раздразнителност и потиснатост.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини