Четвърто място за чепелареца Антон Синапов в спринта на лятното световно първенство

Биатлонистът от Чепеларе Антон Синапов постигна най-добрия български резултат на 27 август- вторият състезателен ден от Световното първенство по летен биатлон в Естония, съобщава biathlon.bg. Синапов е сбъркал три пъти на стрелбището и завършил на престижната 4-та позиция, само на няколко секунди от бронзовото отличие. В  програмата бяха записани общо 4 състезания, като в две от тях (при мъжете и жените) имаше българско участие. Владимир Илиев е втори от българите с две грешки и 20-та позиция. Красимир Анев сбърка три пъти и остана 28-ми, а Димитър Герджиков е 35-ти със същия брой наказателни обиколки.

Новият Световен шампион в дисциплината е Мартин Отченаш от Словакия, който сбърка само един път на стрелбището. Среброто е Лукаш Кристейн от Чехия с два пропуска, а бронза за Сергей Клячин от Русия с една наказателна обиколка.При дамитe Десислава Стоянова завърши 36-та с 6 пропуска, а Емилия Йорданова не стартира в надпреварата.

В неделя 28 август се проведе преследването на 12.5км. при мъжете, на което Красимир Анев записа най-добрият резултат за България в мъжката надпревара. Нашият биатлонист сбърка два пъти на стрелбището и се изкачи от 28-ма до 6-та позиция. Антон Синапов завъртя 8 наказателни обиколки и финишира 14-ти. Владимир Илиев е 16-ти с 5 пропуска в стрелбата, а Димитър Герджиков сбърка два пъти и зае 25-та позиция. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини