Астролози прогнозират изборите и кризата

Продължителността на настоящата икономическа криза ще бъде минимум 2 години, обяви Кирил Стойчев, председател на Българската астрологическа асоциация, на пресконференция днес.

След стагнацията обаче, след като мине през болезнени реформи, България я очаква 10-годишен период на възход, беше оптимистичната му прогноза.

Ще бъдем свидетели на нарастване на безработицата, още фалити на банки и социални компании. На международните финансови пазари ще цари несигурност.

През 2009 ще се понижат цените на компютърната техника, софтуера, мобилните телефони, бялата и черната техника.

От друга страна, ще нараства търсенето на стоки от първа необходимост.

Очаква се криза във въздухоплаването, спад на полиците, възможни са аварии и самолетни катастрофи.

Трудности ще изпитва автомобилната индустрия – спад в производството на автомобили. Плюсът е, че ще се произвеждат по-икономични и по-екологични автомобили.

Очакваме нови научни открития в сферата на астрономията, генетиката и биотехнологиите.

Ще бъдат открити и нови технологии за производство на електроенергия от възобновяеми източници, твърдят астролозите.

Сферата на информационните технологии и интернет ще бъде в развитие, което ще доведе до по-ниски цени на мобилните комуникации и услуги.

В политиката Русия ще се опитва да играе водеща роля на европейската политическа сцена. Прогнозира се възход на левите партии и движения. Очаква се намаляване на разходите за въоръжаване в световен мащаб.

На този фон през 2009 ни очакват парламентарни избори. Това, от което българският избирател ще се нуждае, са стабилност и предсказуемост и той би гласувал за политически сили, които биха я осигурили.

Всяка партия, според нейното поведение и партиен лидер, може да бъде отъждествена по следния начин:

Управляващата партия принципно се отъждествява със Слънцето, както и партиите от лидерски тип. Такава беше НДСВ през 2001 г., водена от Симеон Сакскобургготски.

Такава партия е и ГЕРБ на Бойко Борисов, който в момента е кмет на София.

На предстоящите избори ще бъдем свидетели на сблъсък на две партии от слънчев тип – БСП и ГЕРБ, казват специалистите по планетите.

Другите участници в политическия живот съответстват на следните планети:

СДС такъв, какъвто е днес, съответства на планетата Меркурий, чиято символика свързваме с партиите, в които много се говори, а по-малко се действа, казват още те.

Такива партии имат малък шанс да преминат 4-процентовата бариера за влизане в парламента.

ДСБ и техният лидер Иван Костов се отъждествяват с планетата Сатурн.

Избирателите биха гласували за такава партия, когато искат да накажат управляващите за техните грешки. През 2009 обаче не се очакват събития, подобни на тези през 1997 г., когато налице беше точно такава ситуация. Затова и шансовете на ДСБ да влезе самостоятелно в парламента не са високи, предричат тълкувателите на звездите.

ДПС е партия, която може да се отъждестви с планетата Плутон. Нейното влияние ще намалява и тя няма да повтори успехите си от предходни избори. Ще бъде представена в Народното събрание, но вероятно не и в изпълнителната власт.

„Атака", разбира се, се свързва с планетата Марс. Нейният максимален изборен потенциал като представяне в парламента е около 17%, които обаче тя няма да достигне, защото част от избирателите й ще гласуват за партията на Бойко Борисов, който също е марсова личност.

Борбата между основните претенденти – ГЕРБ и БСП, ще спечели този, който в своите послания към избирателите се придържа повече към слънчевата символика. Тоест да изгради позитивна предизборна кампания, в която се изтъкват предимствата на собствената програма и с харизматични личности начело на партийните листи, хора, които са се доказали като професионалисти.

В дългосрочен план следващата значима икономическа криза може да очакваме през 2017 година, тежки в икономическо отношение ще са и 2031-2032, казаха още астролозите.

Dnes.bg потърси мнението на Люмиер, председател на създаденото у нас през 1994 година Българско астрологическо дружество. Ето какво каза той.

Още в навечерието на настъпващата 2009 година не можем да разглеждаме политическото и икономическото развитие на която и да е страна в света, без да отбележим окултацията (точния съвпад) на планетите Марс и Плутон в края на месец декември на изтичащата 2008 година.

През новата 2009 година планетата Марс ще управлява съдбините ни, а зодиакалният знак Лъв ще бъде в синхрон с нея.

Но основното астрологическо събитие през следващата година без съмнение ще бъде опозицията на планетите Сатурн и Уран.

Аспектът между тези две планети се повтаря веднъж на 45 години. Не може да се очакват драстични негативни промени през новата година, но това показва, че годината ще бъде доста нестабилна, а най-съществените промени ще се усетят в сферата на икономиката и на пазарите в световен мащаб.

Като периоди на нестабилност са началото на годината до средата на месец март, средата на август до края на октомври – 29.10.2009.

Можем да очакваме нестабилност на пазарите и повишаване на валутните курсове, а на втори план – всичко, което е свързано със сферите от живота, управлявани от Сатурн и Уран в картата на една държава.

От Уран това е авиацията, финансови проблеми, дори може да се стигне до банкрут на големи авиокомпании. През критичните периоди не се изключват аварии и катастрофи. Тук не бива да се пропуска и космонавтиката, възможност за финансови проблеми, водещи до намаляване на персонала, както и редица неуспешни опити.

Сатурн, който се закача с Уран по време на критичните, точните дни на опозицията им (5-6 фувруари 2009 и 15-16 септември 2009), засяга предимно енергетиката, отново финансови неуредици, спадове, но не на последно място строителството, както и свиване на пазара на недвижимото имущество.

Не се изключва фалит на банки или преливане на инвестиции, но без особен резултат. Кризата в политиката на правителството ще предизвика негодувание не само в опозицията, но и в народа като цяло.

Засегнато или най-пострадало ще бъде здравеопазването, постоянно ще се търсят нови начини за разрешаване на проблемите, свързани със здравната каса и здравеопазването като цяло.

През септември-октомври с навлизането на планетата Марс в знака Рак отново на сцената излизат проблемите с големите ипотечни кредити, строителството, земята и земеделието. Критичен момент е 16 до 29 октомври.


Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини