Фондация "Глобални библиотеки-България" ще финансира три проекта на библиотеки в Смолян и областта

В края на месец юни Фондация „Глобални библиотеки – България” обяви конкурс за финансиране на малки проекти в рамките на договор с Министерство на културата. От подадените 58 предложения са одобрени 29 за цялата страна, а три от тях са от област Смолян.

Проектът на Регионална библиотека – Смолян „Библиотеката – активна част от информационното пространство. Вижте ни! Чуйте ни! Научете!” е оценен с 55 точки от максимално възможни 60 . Основната цел на проекта е Изграждане на нови маркетингови инструменти за разширяване информираността на местната общност чрез модернизация на уебсайта и предлагане на нови библиотечни услуги. Проектът ще се реализира в партньорство с три читалищни библиотеки от област Смолян- НЧ „България-1937”- с. Могилица, община Смолян, НЧ ”К. Маджаров-1866”- Смолян, кв. Устово и НЧ "Христо Ботев-2000" – Рудозем.

Освен Регионална библиотека – Смолян отлично се представиха и читалищните библиотеки от Златоград, с проекта по направление „Зелена академия в читалищната библиотека” и читалищната библиотека в девинското село Гьоврен с проекта „Забавна библиотека”. Това постижение още веднъж показва, че в Смолянска област има активно работещи библиотеки и добре подготвени библиотечни кадри.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини