На туристическо изложение в Пампорово представят планинските дестинации в навечерието на зимния сезон

  XIII-то туристическото изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона” ще се проведе за пета поредна година в курорта Пампорово в дните от 12 до 15 октомври 2016 година.

На традиционния форум ще бъдат представени планинските курорти в навечерието на зимния сезон, като тази година в него ще участват над 20 представители на общини в България,  със съответните дестинации на техните територии, предимно планински, както и браншови организации. Изложението ще се проведе с РТА „Родопи”, „Пампорово” АД, с подкрепата на общините Смолян и Чепеларе. Посетителите ще могат да вземат участие в дискусиите, както и да разгледат изложбени щандове на участниците в Изложението, на което ще има  силно присъствие от регион Средни Родопи. 

Организаторите очакват около 150 човека индивидуални посетители от цялата страна да се включат във форума, подготвена е богата програма , а на изложбени щандове посетителите ще могат да се запознаят с отделни туристически продукти, които се предлагат в страната. На 13-то издание на изложението акцентът ще бъде създаването на Туристически район „Родопи” и възможностите, които ще има тази структура за развитие на туристическия бизнес след реализация на туристическото райониране и обособяване на туристически район Родопи.

Планирана е и дискусия по актуалните промени в Закона за туризма и конкурентоспособността на планинския туризъм, проблемите и предложенията на МОН за професионално образование в туризма, както и тенденциите на Балканския туризъм през погледа на бизнеса и други теми, свързани с отрасъла.

Ще бъдат презентирани още новостите в зимните курорти през предстоящия зимен сезон 2016/2017, както и много други интересни теми и проблеми свързани със съвременния туристически бизнес в България.  

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини