Засилен полицейски контрол по пътищата за Деня в памет на жертвите от пътни инциденти

 Със засилен пътен контрол на възлови места в областта, поднасяне на цветя на пешеходни пътеки и едноминутно мълчание в памет на жертвите при тежки пътни инциденти, ОД МВР – Смолян отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия.

Проведена бе отворена работна среща със заместник-областния управител Адриан Петров с участието на представителите на институции за координиране на действията за организиране и провеждане на мероприятия, с цел да бъде почетена паметта на жертвите при пътнотранспортни произшествия в област Смолян. В предвидените инициативи ще вземат участие освен служителите на „Пътна полиция“ от всички районни управления, ОД МВР – Смолян и РД ПБЗН – Смолян, както и местна власт, доброволци от БЧК, Регионална здравна инспекция, ученици от всички училища по места и всички желаещи да се включат в битката за живота на пътя.

На 20-ти ноември 2016г- Световен ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия, служителите от „Пътна полиция“ към всички районни управления ще има засилено присъствие по пътищата.

На възлови пешеходни пътеки, заедно с доброволци от БЧК, както и ученици, ще бъдат поднесени цветя за възпоменание на загиналите при ПТП.

Точно в 12.00 ч. полицейски и противопожарни автомобили в цялата област ще пуснат звукова и светлинна сигнализация и с едноминутно мълчание ще бъде почетена паметта на жертвите при пътнотранспортни произшествия.

Борбата за налагане на нова култура в пътното движение ще продължи и след 20 ноември, като във всички училища в областта ще се прожектират  DVD-та с филм, специално предоставен от РЗИ – Смолян. В учебнит езаведения, както и в детските градини целогодишно се провеждат разговори-беседи с децата, съвместно с полицейски служители, като се акцентира върху пътната безопасност и им се заостри вниманието за отговорността на всеки един от нас като участник в пътното движение.

Директорът на ОД МВР – Смолян – старши комисар Николай Димов призовава всички институции и организации да се включат в посланието за обединение в борбата за запазване на живота и здравето на хората.  

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини